Nationale Toneel en Koninklijke Schouwburg onderzoeken fusie

Richard mulder

Het Nationale Toneel en de Koninklijke Schouwburg Den Haag onderzoeken de mogelijkheden van een fusie. Hierin wordt onder andere gekeken of een fusie wenselijk en haalbaar is. Het resultaat wordt in februari 2015 gepresenteerd.

Het Nationale Toneel en de Koninklijke Schouwburg werken al langer samen, onder andere op het gebied van programmering, educatie en fondsenwerving. Sinds 2012  is er onder de noemer de Toneelalliantie ook een structurele samenwerking met Theater aan het Spui. Gezamenlijk streven deze partners naar een sterke toneelinfrastructuur in Den Haag, een groter publieksbereik en grotere synergie tussen cultuur en onderwijs.

Volgens Simon van Driel (directeur Koninklijke Schouwburg) en Walter Ligthart (zakelijk directeur Nationale Toneel) kan het samengaan van het Nationale Toneel en de Koninklijke Schouwburg een belangrijke impuls geven aan de vernieuwing van het Nederlands toneelbestel. De onderwerpen waar beide instellingen mee bezig zijn, zoals het afstemmen van vraag en aanbod, het zoeken naar nieuwe vormen van publiekswerking, verankering in de stad Den Haag en aandacht voor educatie en talentontwikkeling, vragen volgens hen om nieuwe vormen van samenwerking.

Ook als uit het onderzoek blijkt dat de meerwaarde van een fusie niet of te klein zal zijn, zullen de partijen zoeken naar een andere vorm waarin de samenwerking nog verder verstevigd wordt.

Bron: Theaterkrant

Foto: Richard Mulder – Omroep West

Lees ook:Festival [email protected]
Lees ook:NT schrapt voorstellingen na val Snoijink
Lees ook:Nationale Toneel opent seizoen met festival
Lees ook:Ligthart interim-directeur Nationale Toneel
Lees ook:Extra voorstelling Kopenhagen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>