Talent en juweeltjes in toch trage Ouds & Nieuws Show

OudsNieuws-Show-2014-foto-Willem-Populier-435x300

Voor het eerst gaat de Orde van de Dag op tournee met de Ouds & Nieuws Show. Op theatrale, muzikale wijze blikken acteurs, schrijvers en muzikanten terug op het jaar 2014. Niet alleen zien we de beste scènes uit eerdere voorstellingen van de Orde van de Dag, ook worden er ter plekke nog teksten uitgeprint. Actueler kan het niet.

Het is een flink ploeg die daar op het toneel staat: Oscar Kocken, Greg Nottrot, Sophie van Winden, Dennis Coenen, Jan Groenteman, Keez Groenteman, Mark Kraan, Michiel Lieuwma, Marcel Osterop en Jibbe Willems. Er zitten juweeltjes van scènes in de Ouds & Nieuws Show. Zo blikken Benno L. en Volkert van der G. terug op de reacties van veel Nederlanders op hun vrijlating dit jaar. Het laat je nogmaals verbazen over ons tolerante land. Natuurlijk komt ook de Zwarte-Piet-discussie aan de orde. Helaas, de snelle powerpointpresentatie komt niet genoeg to the point. Toch is de gedachte erachter wel aardig: Sint is bedoeld om kinderen op te voeden tot echte kapitalistjes én door de Zwarte-Piet-discussie vergeten we de slavernij die al dat mooie speelgoed, kleding en gadgets mogelijk maakt. Een pijnlijke vergelijking die niet overkomt doordat het simpelweg te lang duurt. De mooie muzikale intermezzo’s worden verzorgd door de broers Jan en Keez Groenteman die zichtbaar genieten als ze de acteurs met een grappige vondst even van hun à propos krijgen.

Ook de traditionele Oudejaarshow wordt niet vergeten en dus zingen we gezellig mee met een Wim-Kan-achtige cabaretier. Lekker over de top gespeeld door Dennis Koenen. De ster van de show is echter Sophie van Winden die twee adembenemende monologen doet. Over een arts die afwacht of ze ebola heeft. Daarna is de zaal stil. Heel even, heel stil. Natuurlijk kan de vliegramp MH17 niet onbenoemd blijven maar hoe geef je dat woorden? De keuze voor een powerpointpresentatie werkt. Iedereen leest met aandacht de dia’s. En daarna? Daarna zijn we weer even stil.

De Ouds & Nieuws Show bruist van talent. Helaas duurde deze avond iets te lang omdat het tempo soms langzaam was. De formule lijkt niet te werken in Arnhem of is het misschien nog te vroeg om terug te blikken op het jaar.

Foto: Willem Popelier

Gezien: 13 december, Schouwburg Arnhem

Kijk hier voor meer informatie en speeldata.

Lees ook:Het alternatief voor de oudejaarsconference
Lees ook:Erik van Muiswinkel en Olaf Koens te gast in Ouds&Nieuws Show
Lees ook:Alle nieuws goed nieuws?
Lees ook:Bibaboerderij op avonturenreis in het theater
Lees ook:Heilige huisjes omver bij De Nachtmis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>