Het alternatief voor de oudejaarsconference

De Orde van de Dag trekt in de maand december voor het eerst met een hyperactuele satirische OUDS&NIEUWS SHOW door Nederland. Gedurende deze tournee neemt een groot team van schrijvers, acteurs en muzikanten het hele jaar 2014 door en voorziet dit van satirisch, theatraal en persoonlijk commentaar.

Met een selectie van de meest prikkelende theaterscènes, sketches, liedjes, en columns van het afgelopen seizoen geven zij een nieuwe draai aan de aloude oudejaarsconference. Daarbij kunnen inwoners, kenners, nieuwsmakers en nieuwsvolgers uit de speelsteden vooraf mee bepalen wat er die avond te zien is.

Lokale twist

Om de OUDS&NIEUWS SHOW in iedere speelstad een eigen lokale twist te geven roept de Orde van de Dag inwoners, kenners, nieuwsmakers en nieuwsvolgers uit de speelsteden: Amsterdam, Leiden, Rotterdam, Den Bosch, Eindhoven, Tilburg, Amersfoort, Utrecht, Arnhem, Deventer en Almere op om hún belangrijkste, ergerniswekkendste, ontroerendste nieuws van 2014 te delen. Dit kan op www.hzt.nl/nieuwsvoororde. De makers van de Orde van de Dag maken uit de inzendingen een selectie en bewerken dit nieuws tot theater.

Cast

In de OUDS&NIEUWS SHOW spelen mee: Mark Kraan (Penoza), Sophie van Winden (Overspel), Michiel Lieuwma (De Snijtafel), Jan Groenteman (MaDiWoDoVrijdagshow),Keez Groenteman (Lola Kite), Dennis Coenen (Waterdragers), Jibbe Willems (The Truth About Kate), Marcel Osterop (Waterdragers). Daarnaast ontvangt de Orde in elk theater een gastacteur die een speciale binding heeft met die stad. Wie deze personen zijn wordt later bekend gemaakt.

De Orde van de Dag wordt geproduceerd door het Nieuw Utrechts Toneel en Het Zuidelijk Toneel. Meer informatie vind je hier en hier.

 Foto: Willem Popelier

 

Lees ook:Talent en juweeltjes in toch trage Ouds & Nieuws Show
Lees ook:Erik van Muiswinkel en Olaf Koens te gast in Ouds&Nieuws Show
Lees ook:Siberia´s Twist verrassend actueel
Lees ook:‘Nooit van Elkaar’ op Belgisch Theaterfestival
Lees ook:Speel mee in The New Forest met Wunderbaum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>