Extra voorstelling Kopenhagen

Het Nationale Toneel heeft wegens overweldigende vraag naar kaarten een extra voorstelling van Kopenhagen in de Koninklijke Schouwburg van Den Haag gepland. Die zal plaatsvinden op dinsdag 26 mei.

Kopenhagen ging 7 februari in première. De voorstelling werd genomineerd voor de Toneel Publieksprijs 2009. Het stuk wordt min of meer ter ere van Bram van der Vlugt, die 75 wordt, uitgevoerd. De acteur speelt de Joods-Deense kernfysicus en Nobelprijswinnaar Niels Bohr.

Tien jaar geleden kreeg hij er de Louis d’ Or voor, de prijs voor de beste hoofdrol door een man. ,,Bohr was een genie met alle kenmerken daarvan. Sociaal onhandig, nukkig, onhandelbaar; verrukkelijk om te spelen”, aldus Van der Vlugt. Hij had altijd gehoopt het stuk nog eens te spelen.

Het is voor hem extra leuk Kopenhagen te doen bij het Nationale Toneel, de opvolger van de Haagsche Comedie, waar hij als tiener ‘hysterisch gek’ van was. ‘Het was mijn droom daar bij te horen.’ In de door hem als toeschouwer al platgelopen Koninklijke Schouwburg zette hij zestig jaar terug zijn eerste schreden op een ‘echt’ toneel’ in een schoolvoorstelling. Nu staat hij er ter gelegenheid van zijn verjaardag en met zijn Louis d’Or-rol nog vijf keer in mei, ook op zijn 75e verjaardag, de 28e.

Bron: ANP

Lees ook:Sinterklaas is vandaag jarig!
Lees ook:Kopenhagen hernomen
Lees ook:De kernbom in het theater
Lees ook:NT schrapt voorstellingen na val Snoijink
Lees ook:Druk première weekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>