Nog nooit werden de zomerfestivals zo goed bezocht

Gister konden we al lezen dat het Spoffin festival in Amersfoort een recordaantal bezoekers trok, maar ook de andere zomerfestivals braken records. Zo trok theaterfestival de Parade dit jaar ruim 300 duizend bezoekers. Nog nooit eerder kwam er zoveel publiek. Wel is er een opvallende verschuiving merkbaar.

Zo lag het theaterbezoek hoger dan ooit tevoren, terwijl het horecaverbruik niet is toegenomen. Dit maakte de organisatie van de Parade tijdens het slotgala op 25 augustus bekend.

Ook het Noorderzon Performing Arts Festival in Groningen sloot op 25 augustus af met een recordaantal van 150 duizend bezoekers. Het internationale hoofdprogramma is met een gemiddelde bezettingsgraad van meer dan 85 procent goed bezocht. Het festival verkocht in totaal ruim vijftigduizend voorstellingskaartjes. Het gratis toegankelijke muziekprogramma in het Noorderplantsoen trok daarbij tienduizenden bezoekers.

 

Lees ook:Festival Noorderzon trekt 125.000 bezoekers
Lees ook:Recordaantal bezoekers op Spoffin festival
Lees ook:De eerste namen voor Noorderzon 2014 zijn bekend
Lees ook:Recordaantal kaarten voor Holland Festival
Lees ook:Festivalliefhebber opgelet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>