Recordaantal bezoekers op Spoffin festival

De vierde editie van internationaal street arts festival Spoffin in Amersfoort trok volgens de organisatie in drie dagen tijd 40.000 bezoekers. Niet eerder trok het festival zoveel publiek. Onder de bezoekers behoorden ruim 50 theaterprofessionals uit heel Europa. Met meer dan 200 voorstellingen, geldt dit jaar ook een recordaantal voorstellingen.

Tijdens Spoffin speelden 45 professionele artiesten en groepen uit heel Europa op straten, pleinen, in plantsoenen en op bijzondere plekken in en rond de Amersfoortse binnenstad. Alle voorstellingen van Break a Legend van DudaPaiva Company, die tijdens Spoffin in première ging, waren binnen enkele uren uitverkocht. De organisatie spreekt van een groot succes en bereidt zich voor op het eerste jubileumjaar in 2014. De vijfde editie van het internationale festival vindt dan plaats van 28 tot en met 31 augustus.

Foto: Wim Lanser

Lees ook:Veel internationaal straattheater op Spoffin festival
Lees ook:Festival Noorderzon trekt 125.000 bezoekers
Lees ook:Parade naar tevredenheid afgesloten
Lees ook:Nog nooit werden de zomerfestivals zo goed bezocht
Lees ook:Amersfoort begint nieuw theaterfestival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>