De eerste namen voor Noorderzon 2014 zijn bekend

De eerste namen van het Groningse Noorderzon Festival zijn bekend. Onder andere zullen Benjamin Verdonck, Fernando Rubio en Kid Koala optreden. Noorderzon is een combinatie van een internationaal podiumkunstenfestival en een groot zomerfeest voor zo’n 135.000 bezoekers. Het kloppende hart van het festival is het idyllische Noorderplantsoen, waar gedurende elf dagen een groot, vrij toegankelijk festivaldorp verrijst waar theater, dans, muziek, literatuur en beeldende kunst hand in hand gaan met eten, drinken en ontmoetingen. 

De eerste namen voor Noorderzon: Fernando Rubio (Argentinië) * 600 HIGHWAYMEN (Verenigde Staten) * BERLIN (België) * Kid Koala (Canada) * Philippe Quesne & CAMPO (Frankrijk/België) * Kornél Mundruczó/Proton Theatre (Hongarije) * Ula Sickle (België) * Mariano Pensotti (Argentinië) * Benjamin Verdonck (België) * Sun Kil Moon (VS) * The Rifles (GB) * The Growlers (VS)

De mens

Het programma van Noorderzon 2014 legt een accent op ‘de mens’ in al zijn verschijningsvormen. Internationale makers als Mariano Pensotti (Argentinië) en Ula Sickle (België) vertellen in theater en dans verhalen over de levens en de gebruiken van mensen. BERLIN (België) laat ons kennis maken met de mensen achter de grote en kleine verhalen in het nieuws. De wereldpremière van de nieuwe voorstelling van Fernando Rubio (Argentinië) gaat over het zoeken naar jeugd, naar het kind zijn. De Franse regisseur Philippe Quesne (Frankrijk) werkt met kinderen voor zijn nieuwste voorstelling met CAMPO (België) en het nieuwe werk van Kornél Muncruczó (Hongarije) handelt over de zorg voor de oudere medemens. 600 HIGHWAYMEN (VS) heft zelfs alle grenzen op tussen het podium en het Groningse publiek. Noorderzon 2014 gaat over de mens, over het publiek, over u!

De 24e editie van Noorderzon Performing Arts Festival Groningen vindt van donderdag 21 tot en met zondag 31 augustus 2014 plaats.

Foto: Pierre Borasci

Lees ook:Argentijnse première voor Ervaar daar hier theater
Lees ook:Festival Noorderzon trekt 125.000 bezoekers
Lees ook:En de geselecteerden zijn…
Lees ook:Amersfoort begint nieuw theaterfestival
Lees ook:Kasimir & Karoline naar Avignon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>