Amersfoort begint nieuw theaterfestival

Amersfoort maakt zich op voor een nieuw festival: Spoffin. Ruim 25 straat- en locatietheatergroepen uit Nederland en tien andere Europese landen komen het laatste weekeinde van augustus naar Amersfoort om op te treden tijdens de eerste editie van het nieuwe multi-arts festival. In totaal geven de artiesten van vrijdag 27 tot en met zondag 29 augustus meer dan 100 voorstellingen. Het overgrote deel van de voorstellingen is gratis toegankelijk. In totaal staan er negen premières op stapel van producties die niet eerder in Nederland te zien waren.

Spoffin wil de komende jaren uitgroeien tot een toonaangevend internationaal festival op het gebied van straat- en locatietheater met een speciale focus op Noord- en Oost-Europa. Vanaf volgend jaar breidt het evenement uit met een ‘off’-festival, waar veelbelovende groepen hun nieuwe voorstellingen kunnen presenteren aan een publiek van zowel theaterliefhebbers als internationale professionals. Spoffin slaat op deze manier een brug tussen Noord- en Oost-Europa, waar straat- en locatietheater een stormachtige en vernieuwende ontwikkeling doormaakt, en landen als Frankrijk en Spanje waar deze kunstvorm al tientallen jaren bloeit.

Als opmaat naar de tweede editie in 2011 ontvangt Spoffin dit jaar al enkele tientallen programmeurs en theaterprofessionals uit onder meer Duitsland, Polen, Frankrijk, Schotland, Denemarken, Spanje, Nederland, België. Voor hen biedt Spoffin, naast het festival, een vakinhoudelijk programma met lezingen, workshops en pitches van artiesten. Ook is er een speciaal Artiestendorp ingericht, waar alle theatergroepen gastvrij ontvangen worden en onderling ideeën kunnen uitwisselen.

Meer informatie: www.spoffin.nl

Lees ook:Recordaantal bezoekers op Spoffin festival
Lees ook:Makers en festivals ontmoeten elkaar op Zomerpreview
Lees ook:Spoffin houdt auditie voor straatspektakel
Lees ook:Veel internationaal straattheater op Spoffin festival
Lees ook:Maker of performer? Sluit je aan bij het Lab van het Cardboardia team

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>