Extra voorstelling AMANDLA!

Is er ooit een moment geweest dat het niet roerig was in Zuid-Afrika? Wat is er over van de idealen van Mandela? Wat was de rol van Nederland tijdens de Apartheid? Hoe sterk is het fundament dat Mandela en het toenmalige ANC gelegd hebben voor het Zuid-Afrika van nu? In een boeiende collagevoorstelling van monologen, muziek, zang en gedichten blikt een zeer uitgebreide, bijzondere, multiculturele cast van politici, bekende Nederlanders en professionele performers terug op apartheid, de anti-apartheidsstrijd en het ANC van toen en nu. Zij zetten een beeld neer van fragmenten die door één ding verbonden zijn: de strijd om gelijkheid voor iedereen.

Achttien jaar na de vrijlating van Nelson Mandela uit de gevangenis is poptempel Paradiso op zondag 14 december a.s. het decor van een uniek, eenmalig theaterproject over het leven van deze verzoener. In een jaar waarin Zuid-Afrika internationaal volop in de belangstelling staat, brengt Stichting Julius Leeft! het stuk AMANDLA! Fragmenten van strijd

Een multiculturele cast van acteurs en musici, bijgestaan door bekende Nederlanders en Nederlandse politici, zal die zondag op de planken te zien zijn. Het zijn niet de minsten die het podium betreden: Ed van Thijn, Femke Halsema, Denise Jannah, Gerda Havertong, Giovanca, Sharon Dijksma, Thom Hoffman, Kenneth Herdigein, Laetitia Griffith, Jörgen Raymann, Prem Radhakishun, Izaline Calister, Raymi Sambo en vele anderen. De teksten zijn van de hand van Guus Pengel, Paulette Smit en Manoushka Zeegelaar Breeveld, de regie is van John Leerdam, Tweede Kamerlid voor de PvdA en oud-directeur van Cosmic Theater.

Het stuk AMANDLA! Fragmenten van strijd wordt eenmalig op de planken gebracht, op zondag 14 december 2008. Aanvang: 16.00 uur, zaal open: 15.30 uur. Locatie: Paradiso, Amsterdam. De toegang is € 17,50. Voorverkoop via www.paradiso.nl. Wegens overweldigende belangstelling is er een extra voorstelling om 13.00 uur toegevoegd.

Lees ook:Derde seizoen voor voorstelling over dominee Zelle
Lees ook:Wouter Bos in theatervoorstelling over Claus
Lees ook:Ro Theater schenkt 3.600 euro
Lees ook:Loes Luca in Gooische Vrouwen
Lees ook:Extra voorstelling Hamlet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>