Ro Theater schenkt 3.600 euro


Afgelopen zondag 26 januari vond in het Ro Theater de laatste voorstelling plaats van Branden. Door de thematiek van de voorstelling en het feit dat een groot deel van de cast zijn of haar geboorteland ontvlucht is door oorlog, besloten de acteurs van Branden en het Ro Theater om de volledige kaartopbrengst van de laatste voorstelling te schenken aan de Stichting New Dutch Connections. Deze stichting ontfermt zich over Nieuwe Nederlanders en legt verbindingen tussen deze Nieuwe Nederlanders en Betrokken Burgers met als doel onverschilligheid over en angst voor multiculturele en multireligieuze samenleving weg te nemen, echte betrokkenheid te stimuleren en te faciliteren bij het leven en de kansen van de ‘vreemde ander’. De voorstelling zondag was helemaal uitverkocht en daarmee kwam de teller op € 3.600,00 te staan.

Margriet Stuurman, zakelijk leider van de stichting, nam de geldprijs na afloop van de voorstelling in ontvangst: “Branden gaat over de gevolgen van oorlog. Oorlog staat gelijk aan geweld, wreedheid en het verliezen van een toekomst. New Dutch Connections wil jongeren uit asielzoekerscentra toekomstperspectief teruggeven. We zijn enorm blij dat het Ro Theater ons op deze manier wil ondersteunen. Dit betekent veel voor ons, maar nog meer voor de jongeren die dankzij de initiatieven als het Ro Theater kunnen blijven werken aan hun ontwikkeling. We willen het Ro Theater namens hen dan ook hartelijk bedanken!”

Bossen

Inmiddels is het grootste deel van de cast van Branden aan het repeteren voor de nieuwe voorstelling Bossen die vanaf 5 maart tot en met 3 april 2014 te zien is in het Ro Theater in Rotterdam, Theater aan het Spui in Den Haag en de Toneelschuur in Haarlem. Bossen is net als Branden onderdeel van de vierluik Bloed van de Beloften van de Libanese Canadese schrijver Wajdi Mouawad. Het is de eerste keer dat het internationaal vermaarde epos in Nederland wordt uitgevoerd. Een sprookjesachtig en aangrijpend detectiveverhaal met een labyrint aan verhalen. De personages in de vier stukken van Mouawad gaan op zoek naar hun eigen geschiedenis en die van hun ouders, en worden geconfronteerd met de brandhaarden in de wereld, met haat, wraak, oorlog en vergelding. Alhoewel de reis die ze afleggen pijnlijk en hard is, is er aan het eind de verlichting.

Meer informatie over Bossen is te vinden op www.rotheater.nl/bossen

Lees ook:Ro Theater schenkt aan New Dutch Connections
Lees ook:Intrigerende familiegeschiedenis in Bossen
Lees ook:Branden van Ro Theater komt terug
Lees ook:Branden voor de allerlaatste keer terug in Rotterdam
Lees ook:Ro Theater speelt nieuw repertoire

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>