Wouter Bos in theatervoorstelling over Claus

Nederlandse politici en BN’ers eren de zeven jaar geleden overleden prins Claus op 6 december in de eenmalige toneelvoorstelling Claus! in Theater Carré in Amsterdam. Dat heeft de Stichting Julius Leeft! maandag bekendgemaakt. De cast bestaat onder anderen uit minister Wouter Bos (Financiën), burgemeester Job Cohen, Maartje van Weegen, Philip Freriks, Gerda Havertong en Thom Hoffman. Het stuk staat onder regie van John Leerdam, Tweede Kamerlid voor de PvdA en oud-directeur van het Cosmic-Theater.

De acteur Thom Hoffman speelt prins Claus. Job Cohen speelt priester-dichter Huub Oosterhuis die een overdenking hield tijdens de uitvaart van de prins. Bos speelt een hoge functionaris van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Maartje van Weegen treedt op als verteller. Ook enkele parlementsleden doen mee die zichzelf spelen. Volgens Leerdam heeft minister Bos maar twee keer de tijd om te repeteren. Maar onder de strakke hand van de regisseur hoeft dat volgens hem geen problemen op te leveren. ”Als het script en de regie goed zijn, komt het allemaal goed”, aldus Leerdam. Het is de vijfde keer dat Leerdam met zijn stichting bijzondere mensen verzamelt voor een unieke theaterproductie. Eerder deed hij voorstellingen over onder meer Suriname (2005) en Zuid-Afrika (2008). (ANP)

Lees ook:Halina Reijn in De Eetclub
Lees ook:Extra voorstelling AMANDLA!
Lees ook:Ocker van Munster weer weg bij OCW
Lees ook:Actrice Jennifer Hoffman is stem kwijt
Lees ook:De Balie en John Leerdam komen met zesdelige theatersoap

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>