Producent ANNE gaat samenwerking aan in Hollywood

Imagine Nation, producent van ANNE, gaat een samenwerking aan met Hollywood film studio Lionsgate voor de theaterrechten van The Hunger Games. Vanaf het voorjaar van 2016 zal in een nieuw te bouwen theater in Londen de theaterversie van het epos van Suzanne Collins te zien zijn.

Robin de Levita, medeoprichter en Chief Creative Officer van Imagine Nation, zal de voorstelling produceren. Robin de Levita: “Het is een ongelofelijke eer om met een partner als Lionsgate samen te werken. De boeken van Suzanne Collins hebben een complexe gelaagdheid waarvoor het theater een zeer geschikt medium is.”

Imagine Nation heeft samen met joint venture partner Triangular een licentieovereenkomst gesloten met het Amerikaanse Lionsgate om de theaterrechten te bemachtigen. De ‘unieke theatervormen van haar producties’ waren voor de Hollywoodstudio de reden om voor de Nederlandse producent te kiezen.

Zo maakt Imagine Nation bij ANNE, de voorstelling over het leven van Anne Frank die sinds mei 2014 in het speciaal gebouwde Theater Amsterdam te zien is, gebruik van mobiele en draaiende decorstukken in combinatie met videobeelden. Als producent van de musical Soldaat van Oranje was De Levita de bedenker van het cirkelvormige decor en de draaiende tribune.Het nieuw te bouwen theater komt te staan naast Wembley Stadium in Londen en zal in het najaar van 2015 worden opgeleverd, waarna in de lente van 2016 de eerste voorstelling van The Hunger Games te zien zal zijn.

Foto: Kurt Van der Elst

Lees ook:100.000 verkochte tickets voor ANNE
Lees ook:ANNE opnieuw verlengd tot en met april 2015
Lees ook:85e geboortedag Anne Frank herdacht
Lees ook:Robin de Levita produceert internationaal toneel
Lees ook:Voorstelling Anne wint Nationale Innovatieprijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>