85e geboortedag Anne Frank herdacht

Op donderdag 12 juni aanstaande is het 85 jaar geleden dat Anne Frank werd geboren. Hanneli Pick-Goslar (jeugdvriendin van Anne) en Nanette Konig-Blitz (oud-klasgenoot van Anne) wonen die avond de theatervoorstelling ANNE bij. Kinderen tussen de 12 en 16 jaar staan op deze dag samen met Hanneli Pick-Goslar, scriptschrijver Jessica Durlacher en producent Robin de Levita stil bij haar geboortedag.

Voorafgaand aan de voorstelling leest Jessica Durlacher een passage voor uit Anne’s dagboek. Daarna volgt een korte ‘kinderpersconferentie’ waarbij kinderen hun vooraf ingezonden vraag kunnen stellen aan Hanneli Pick-Goslar en Robin de Levita. 

Dagboek cadeau 

Hanneli kan vertellen over haar vriendschap met Anne. Robin kan vragen beantwoorden over de productie. Kinderen tot en met zestien jaar en in het bezit van een toegangsbewijs voor 12 juni, kunnen hun vraag insturen naar [email protected] ‘geboortedag Anne’ en maken kans om hun persoonlijke vraag zelf te stellen tijdens de persconferentie. Insturen van de vraag kan tot uiterlijk dinsdag 10 juni. Alle kinderen tot en met zestien jaar krijgen na afloop van de theatervoorstelling een remake van het geruite dagboek cadeau. Anne kreeg op haar dertiende verjaardag haar dagboek.

Programma 12 juni
19.00 uur        zaal open
19.30 uur        welkomstwoord theaterdirecteur Peter Voortman
19.35 uur        passage Jessica Durlacher
19.40 uur        start Vraag & Antwoord met Hanneli Pick-Goslar en Robin de Levita
20.00 uur        aanvang theatervoorstelling ANNE
23.10 uur        einde theatervoorstelling ANNE

Theatervoorstelling ANNE

ANNE is de eerste theatervoorstelling over Anne Frank die is gebaseerd op alle versies van haar dagboeken, zowel de ongecensureerde als de door Anne zelf bewerkte versie en de archieven van de familie Frank.
ANNE is geschreven door Jessica Durlacher en Leon de Winter op initiatief van het Anne Frank Fonds Basel, dat door Otto Frank werd opgericht. Het project wordt gerealiseerd door Imagine Nation, het internationale mediabedrijf van Kees Abrahams enRobin de Levita. De theatervoorstelling wordt geproduceerd in samenwerking met het Nationale Toneel. Theu Boermans heeft het artistiek leiderschap vanuit zijn functie als creatief directeur van het Nationale Toneel. ANNE is tot en met november 2014 te zien in Theater Amsterdam.

Foto: Anne Frank Fonds Basel

 

Lees ook:ANNE opnieuw verlengd tot en met april 2015
Lees ook:100.000 verkochte tickets voor ANNE
Lees ook:Voorstelling Anne wint Nationale Innovatieprijs
Lees ook:Producent ANNE gaat samenwerking aan in Hollywood
Lees ook:Anne: Gevangen tussen nachtmerrie van oorlog en eeuwige droom van vrede

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>