Voorstelling Anne wint Nationale Innovatieprijs

De theatervoorstelling Anne, over het leven van Anne Frank, heeft de Nationale Innovatieprijs 2014 gewonnen.Tijdens de première van het World Fashion Festival op woensdag 21 mei, zal de prijs worden uitgereikt aan producenten Robin de Levita en Kees Abrahams.

Anne wint de onderscheiding omdat de jury ”zeer onder de indruk” is van de innovatieve wijze waarop de iconische Anne Frank wordt gepresenteerd in het stuk.

Ook de architectuur van het speciaal gebouwde Theater Amsterdam verdient lof. De ambiance van het gebouw straalt ingetogen klasse en gastvrijheid uit, aldus de jury.

De theatervoorstelling, die geschreven werd door Jessica Durlacher en Leon de Winter, gaat niet alleen over de laatste twee onderduiksjaren van Anne Frank, maar ook over wat daarvoor en daarna gebeurde. Anne ging op 8 mei in première in het bijzijn van koning Willem-Alexander.

Bron: nu.nl

Lees ook:85e geboortedag Anne Frank herdacht
Lees ook:100.000 verkochte tickets voor ANNE
Lees ook:ANNE opnieuw verlengd tot en met april 2015
Lees ook:Nieuwe lesprogramma’s rondom ANNE
Lees ook:Toneelgroep Amsterdam workshop in Anne Frank Huis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>