Parade: Vermakelijke plantenbeleving in de kas

Op de Parade staat een kleine kas op wielen. Daarin speelt de voorstelling Kasplantjes, gemaakt door Daan Draait. In het wagentje passen net 10 mensen dicht naast elkaar, bil aan bil. Voor iedereen is er een koptelefoon en tegenover ons staat een plantenbak, een gieter en wat potgrond. In de plantenbak groeien de aardbeien naast de tulpen en de wortels naast de tomatenplanten. Het is een bont allegaartje van planten in de kas.

Wie zich afvraagt of planten ook met elkaar communiceren krijgt hier het antwoord. Een speciaal ontworpen apparaat vangt de gesprekken op die tussen de planten worden gevoerd. Deze gesprekken hoort het publiek door hun koptelefoon. De planten blijken uitvoerig van alles te bespreken met elkaar over liefde, relaties, selfies, tv-programma’s…. Het is gezellig in de kas! Dan doemt er een klein onkruidje op. Deze buitenstaander brengt serieuzere vragen op.  Misschien gaat het leven van een plant toch niet over rozen?

De tien minuten durende voorstelling Kasplantjes geeft je inzicht in het leven van de hedendaagse plant. Het is een vermakelijke sketch waar onze realiteit wordt gepersifleerd door planten. Vraagstukken over de moderne wereld worden kort aan de kaak gesteld. Deze zijn echter niet allen goed uitgewerkt en er zitten weinig nieuwe inzichten in de voorstelling. Kasplantjes is een interessante beleving over het bestaan van een plant met een knipoog naar je eigen leven.

Tekst: Gaby Langendijk

Gezien: 19 augustus, Parade Amsterdam

Lees ook:Parade: De Pensionados niet vernieuwd, wel vermakelijk
Lees ook:Fringe: Eenzaamheid op het drukke Leidseplein
Lees ook:En de Parade is weer voorbij
Lees ook:Mede-oprichter Parade overleden
Lees ook:Tractoren Parade op weg naar Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>