Mede-oprichter Parade overleden

Een van de grondleggers van het theaterfestival De Parade is overleden. Pieter Erkelens (65) was directeur van Mobile Arts, de stichting die het festival organiseert. Hij overleed vrijdagavond.

Het rondreizend theaterfestival staat elke zomer in verschillende grote steden. Op dit moment staat het festival in Den Haag. Mobile Arts laat weten dat De Parade gewoon doorgaat. Het festival gaat nog naar Utrecht en Amsterdam.

Perfecte evenwicht

Het festival begon als de Boulevard of Broken Dreams. Nadat dat in 1988 failliet was gegaan, maakte het in 1990 onder Erkelens een doorstart als De Parade. Hij was de zakelijk leider, naast creatief directeur Terts Brinkhoff.

“Dit is een hele grote klap voor ons. We vormden samen het perfecte evenwicht tussen zakelijk inzicht en creativiteit. Hij gaf ons vrijheid op een veilige manier,” zegt Brinkhoff.

De medewerkers van Mobile Arts zijn van plan om ook in de toekomst door te gaan met het theaterfestival en hun andere activiteiten, zoals De Winterparade en Het diner der componisten tijdens het Prinsengrachtfestival.

Erkelens was van 1994 tot 2002 directeur van het Cultureel Centrum De Meervaart in Amsterdam en van 1999 tot 2010 directeur van het Amersfoortse theater De Flint.

Bron: NOS

Foto: Meslier

 

Lees ook:25.000 bezoekers voor New Island Festival
Lees ook:Annet Lekkerkerker nieuwe directeur Holland Festival
Lees ook:Jasminka Beganovic nieuw zakelijk leider ITs
Lees ook:Nieuwe zakelijk directeur Ro Theater
Lees ook:Nog nooit werden de zomerfestivals zo goed bezocht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>