Tractoren Parade op weg naar Den Haag

Een koude start en een tropisch einde, Parade Rotterdam heeft dit jaar bijna 30.000 bezoekers verwelkomd in het Museumpark. Vandaag worden alle tenten in Rotterdam afgebroken en vanaf vrijdag staat de Parade tien dagen in het Westbroekpark in Den Haag. Het rondreizend festival en de op- en afbouw is live te volgen via www.deparade.nl.

Klassieke concerten, moderne dans en theater
In Den Haag spelen vijftien nieuwe voorstellingen. Het Residentie Orkest speelt ‘Voetnoot’, onder regie van Paul Koek, de Vogelfabriek van Sanne Vogel beleeft haar première van ‘Irritant’ ook met Egbert-Jan Weeber en Nadja Hüpscher en Zap staat voor de vijfde keer op de Parade, ditmaal met ‘Zap Zap – The Best Of’. Rob en Emiel keren na een jaar van afwezigheid terug met ‘Wat een bak’, net als Mondo Leone met ‘Nominatie 1’. Ook de Ponies zijn terug van weggeweest en spelen ‘Ponies Pink’, Hausmagger doet dat met ‘Een doekje voor het bloeden graag’.

Wilfried de Jong en Nico Dijkshoorn zijn samen te zien in ‘Altijd vanuit je knieën, krokante zwezerik!’ en de Gemeenschap brengt Bill van Dijk, Hans Zilver en Reineke Jonker bij elkaar in ‘Jij & Ik’. Naninelinning.nl paste haar voorstelling ‘Dolby’ aan voor de Parade net zoals aniek boon & hendrik aerts cie/abhac dat deden met ‘Jamai Vu’. Jan Barta met staat met ‘Wacht Even!’ in de Cinerama en Hans Zimmerman presenteert ‘Goochelcabaret uit Duitsland’ in één van de kleinste tentjes op de Parade, de nieuwe Castello. Nog kleiner is de woonwagen van ‘Ga ALLen hiER zIEn WoOrd & voNdST’ oftewel Gallerie Wonst.

Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de Parade zet de Boulevard of Broken Dreams, de voorloper van het festival, op 5 juli een 80 meter lange tafel in zee op het strand van Scheveningen. Aan deze tafel wordt een lunch geserveerd, weer of geen weer. Kaarten kunnen op de Parade gekocht worden.

Lees ook:Parade 20 jaar
Lees ook:Theaterfestival De Parade terug in Amersfoort
Lees ook:21e Parade kleiner en fijner
Lees ook:BAS is om op te vreten
Lees ook:24 uur cultuur in Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>