Driedubbel drama

De oude klassiekers spreken de theatermakers tot de verbeelding. Dat is natuurlijk geen verrassing. Maar het is wel heel erg toevallig als twee van die stukken maar liefst drie keer in één seizoen op de planken komen. En dan drie keer door verschillende gezelschappen en acteurs. Bent u liefhebber van Shakespeare? Dan kunt u uw hart ophalen met drie verschillende interpretaties van de geliefden Romeo & Julia. Bevallen de oude Grieken u beter, dan komt u met drie Medea‘s uitstekend aan uw trekken.

Zo beet het Nationale toneel met Medea het spits af. Ariane Schluter in een alom bejubelde titelrol. In januari volgt het Noord Nederlands Toneel met de eerste productie van nieuwe huisregisseur Ola Mafaalani: Medea. En Dood Paard speelt in maart eenmalig hun medEia in Plaza Futura in Eindhoven.

Het Ro Theater brengt een urbanstyle Romeo en Julia, waarin ook een rol is weggelegd voor de dans/vechtstijl crumping. REP was hen echter voor met Romeo over Julia, waarin alle rollen door mannen worden vertolkt, waaronder Johnny de Mol en Teun Kuilboer. Romeo over Julia is tot begin maart in de theaters te zien en wordt daarna afgelost door Het Nationale Toneel. Dat komt tenslotte in die periode met weer een nieuwe versie van het aloude liefdesverhaal.

Liefhebbers van de klassiekers komen dus volledig aan hun trekken. Want wat is er leuker dan die prachtige verhalen op zoveel verschillende manieren te zien. Kijk en vergelijk!

Meer informatie: www.doodpaard.nl, www.romeooverjulia.nl, www.nationaletoneel.nl, www.rotheater.nl

Lees ook:Opera Spanga brengt Romeo en Julia naar Friesland
Lees ook:Korting op Romeo en Julia
Lees ook:NNT’s Medea opnieuw te zien
Lees ook:Het wrede lot van Romeo en Julia
Lees ook:Medea in het museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>