Korting op Romeo en Julia

Wie kent niet het verhaal van Romeo en Julia? Het Nationale Toneel zorgt voor een bruisende, energieke, spetterende en broeierige versie, met in de hoofdrollen de jonge talenten Sophie van Winden en Marwan Kensari. Lezers van Toneel.blog kunnen met korting naar de voorstelling in de Meervaart. Zij krijgen vijf euro voordeel als ze via deze link reserveren voor de voorstelling op 12 april. Twijfel niet, maar ga kijken. De recensie van Toneel.blog vind je hier en het interview met hoofdrolspeelster Sophie vind je hier!

De op voet van oorlog staande families Montague en Capulet gunnen hun kinderen geen vrije partnerkeuze. De hartstocht en de dood van de twee jonge geliefden gaan je niet in de koude kleren zitten. William Shakespeare werpt de vraag op of er in een wereld die draait om gewin en aanzien, plaats is voor onbaatzuchtige liefde en lijkt die ook gelijk te beantwoorden met een bitter ‘nee’.

Romeo en Julia, misschien wel Shakespeares populairste stuk, is nog altijd een verpletterende ervaring. De liefde en dood van de twee jonge geliefden uit Verona laten je immers niet koud. Ze zijn een eigen leven gaan leiden in de westerse cultuur, al was het ook alleen maar door de Hollywood-klassiekers: Leonard Bernsteins West Side Story en Romeo+Juliet met Leonardo DiCaprio en Claire Danes. Vertaler Frank Albers heeft voor het Nationale Toneel een nieuwe versie van Romeo en Julia gemaakt. Een bloedgeil verhaal over twee tieners die elkaar willen hebben. Het drama – de dood van de jonge geliefden – is het gevolg van slechte timing en verhoudingen tussen ouders en kinderen die de zaken op scherp zetten. En dan ga je als kind listen verzinnen.

Vertaling: Frank Albers, regie: Johan Doesburg, spel: Sophie van Winden, Marwan Kenzari, Pieter van der Sman, Han Kerckhoffs, Mirjam Stolwijk, Jeroen Spitzenberger e.v.a.

Lees ook:Het wrede lot van Romeo en Julia
Lees ook:Driedubbel drama
Lees ook:Opera Spanga brengt Romeo en Julia naar Friesland
Lees ook:Sophie is eindelijk Julia!
Lees ook:Kabaal en Liefde in Amsterdamse Bostheater

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>