Opera Spanga brengt Romeo en Julia naar Friesland

Opera Spanga speelt deze zomer in haar Friese standplaats Spanga de voorstelling Romeo en Julia, het paradijs ligt onder de voeten van je moeder. Het is een samenwerking met het Fries Jeugd Harmonie Orkest. Momenteel zit het gehele team al enkele weken in Spanga om de voorstelling op te bouwen. De muziektheatervoorstelling gaat op woensdag 31 juli 2013 in première.

Het Fries Jeugd Harmonie Orkest (onderdeel van Keunstwurk) speelt zowel muzikaal als theatraal de hoofdrol in deze productie die tekstueel gebaseerd is op Romeo en Julia van Shakespeare. Muzikaal wordt geput uit werken van ‘oude meesters’; Berlioz, Bellini, Gounod, Rota, Bernstein, Tchaikovsky en Prokofjev.  De ‘nieuwe meester’ Floris van Bergeijk componeert daarbij theatrale muziek geïnspireerd door de oude werken.

Onmogelijke liefde vanwege familievetes en cultuur- en geloofsverschillen is een thema van alle tijden. Verschillende schrijvers, musici, beeldend kunstenaars en filmmakers gebruikten Romeo en Julia als inspiratie. Deze Romeo en Julia is gesitueerd in de tegenwoordige tijd: het conflict tussen zogenaamde oude en nieuwe Hollanders staat centraal. Spanningen worden gevoed door onwetendheid en onbegrip en lopen door het verschil in cultuur en geloof hoog op. Net als bij Shakespeare vallen er doden: er komen een aantal stoelen vrij in het orkest. Het orkest klinkt tragisch dun.

Opera Spanga werkte eerder samen met het FJHO en dirigent/arrangeur Thijs Oud bij Carmen in Delfzijl.

Kijk hier voor de speellijst en meer informatie.

Lees ook:Opera Spanga viert 25-jarig bestaan met Schicchi
Lees ook:Driedubbel drama
Lees ook:Het wrede lot van Romeo en Julia
Lees ook:Korting op Romeo en Julia
Lees ook:De kracht van de verbeelding

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>