MC Theater laat hoge schuld na

21fm-logo1

Het failliete MC Theater heeft meer dan een miljoen euro schuld. Dat meldt het Parool. In het eerste verslag van de curator is te lezen dat er nog een schuld open staat bij onder andere de verhuurder; de Westergasfabriek. De waarde van de boedel ligt rond de 27.000 euro. Ook de gemeente vordert geld terug. De negen werknemers die nog in dienst waren, zijn inmiddels ontslagen.

De financiële problemen begonnen al in 2012. Een jaar later was er een tekort van bijna twee ton. De curator is nog bezig met het onderzoek naar de oorzaken van het faillissement. Wat hij al kan vertellen is dat het theater bij de verhuur aan dancefeestorganisaties, een belangrijke bron van inkomsten, geen rekening hield met hogere energiekosten of het herstellen van de vloer na intensief gebruik.

Het MC Theater vroeg in september het faillissement aan. Eerder maakten 23 Amsterdamse culturele instellingen bekend dat zij van het theater een stadspodium willen maken. Het voorstel wordt door wethouder Kajsa Ollongren in overweging genomen, maar ze laat weten dat er ook andere plannen zijn.

Bron: Het Parool

Lees ook:Bestaan De Vloer Op bedreigd
Lees ook:Frijda en De Walle slepen RTL voor de rechter
Lees ook:Lot theaterschool ISH onzeker
Lees ook:Subsidie voor acht jonge makers
Lees ook:Het Zuidelijk Toneel verhuist naar Tilburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>