Het Zuidelijk Toneel verhuist naar Tilburg

Het Zuidelijk Toneel (HZT) verhuist van Eindhoven naar Tilburg. De Tilburgse cultuurwethouder Hugo Backx en het bestuur van het toneelgezelschap hebben dat donderdag in Tilburg bekendgemaakt.

Het Zuidelijk Toneel moet het sinds dit jaar met een half miljoen euro minder rijkssubsidie doen, ondanks het relatief grote werkgebied vergeleken met gezelschappen in het noorden en het oosten van het land. Het grote repertoiregezelschap dreigde haar ambities daarom drastisch te moeten bijstellen. Het Zuidelijk Toneel vroeg de gemeente Eindhoven om subsidie, maar ook Den Bosch en Tilburg deden het gezelschap aanbiedingen.

De provincie Noord-Brabant is bereid om een half miljoen euro per jaar bij te dragen.
De keus voor Tilburg is vooral voor Eindhoven een tegenvaller. Het Zuidelijk Toneel is daar sinds jaar en dag gevestigd tegen een huisvestingssubsidie. De stad was bereid per jaar een kwart miljoen euro extra uit te trekken.

Bron: ANP

Lees ook:Eindhoven trekt bijdrage Het Zuidelijk Toneel terug
Lees ook:Programma Hartstocht 2011 bekend
Lees ook:Gezocht: verhalenvertellers met hartstocht
Lees ook:De grote volksverhuizing van HZT
Lees ook:Het Zuidelijk Toneel zoekt tekenaars

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>