MC Theater vraagt faillissement aan

21fm-logo1Het MC Theater in Amsterdam heeft gisteren het faillissement aangevraagd. Dat meldt de VPRO. Het multiculturele podium in het Westerpark is in zware problemen geraakt door “oplopende huurachterstanden en financiële tekorten”, zo meldde de Volkskrant. De gemeente zou geweigerd hebben bij te springen. Het concert van Cold Specks gaat vanavond zeker door, verder is de hele programmering inclusief ADE onzeker, weet woordvoerder/adviseur Pieter Eelkman Rooda. “We kijken per dag of het rond komt. We hebben vandaag bij de rechtbank in Amsterdam de faillissementsaanvraag ingediend, dinsdag over een week wordt het uitgesproken.”

Het personeel zou dit weekend geïnformeerd zijn over de toekomst. Algemeen directeur Lucien Kembel zit ziek thuis, Eelkman Rooda adviseert het bestuur en doet ook de perswoordvoering. Hij laat weten dat het concert van Cold Specks doorgaat. “Wij beslissen per dag. Dat betekent dat we met z’n allen om de tafel zitten om te kijken of het binnen de juridische mogelijkheden financieel rond komt. Je wilt het publiek niet duperen, soms kan het dat iets al betaald is en dan kan het doorgaan. Over het concert van Luke Sital-Singh van donderdag vergaderen we morgen.”

Amsterdam Dance Event ook onzeker

Ook over het programma tijdens Amsterdam Dance Event valt volgens de woordvoerder niks te zeggen. Dance-platform Dekmantel zou van donderdag 16 tot en met zondag 19 oktober een flink programma in het MC Theater en de aanpalende North Sea Jazz Club neerzetten, zoals dat in 2012 en 2013 ook min of meer gebeurde. Thomas Martojo van Dekmantel is nog in het ongewisse: “Voor zover wij weten gaan onze ADE-avonden gewoon door.”

Lees ook:Festival Noorderzon trekt 125.000 bezoekers
Lees ook:Simmerdeis programmeert Bängditos Theater
Lees ook:NT schrapt voorstellingen na val Snoijink
Lees ook:Politie stopt theatraal ’misdrijf’
Lees ook:Holland Festival grijpt terug op traditie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>