Holland Festival grijpt terug op traditie

Traditie is de rode draad in het programma van de 63e editie van het Holland Festival komende zomer in Amsterdam. Het jaarlijkse evenement voor muziek, dans, theater en opera wil laten zien dat traditie een inspirerende bron van vernieuwing kan zijn voor de makers van nu, maakte artistiek directeur Pierre Audi dinsdag bekend bij de presentatie van het programma. Zo opent het festival op 1 juni met een klassiek Arabisch concert van de 25-jarige Egyptische zangeres Amal Maher. Zij brengt een eerbetoon aan de Egyptische diva Oum Kalthoum (1904-1975), in haar tijd de meest geliefde en beroemdste zangeres in de Arabische wereld die op gelijke hoogte stond met iconen als Edith Piaf, Maria Callas en Ella Fitzgerald. Het festival brengt dit jaar 52 producties met 111 voorstellingen op twaalf locaties. Het evenement duurt van 1 tot en met 23 juni. (ANP)

Lees ook:66e Holland Festival van start gegaan
Lees ook:Veel gratis evenementen tijdens Holland Festival 2014
Lees ook:Vijf premières op Maastricht Toneelstad Festival
Lees ook:Recordaantal kaarten voor Holland Festival
Lees ook:Nieuwe voorzitter Holland Festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>