Pand7090 wint Diorapthe Award op Fringe

De Dioraphte Amsterdam Fringe Award, gekozen door de internationale jury is gewonnen door 7090 ( Koen Kaptijn, Nora Mulder, Bas Wiegers, Jacq Palinckx) met de voorstelling Pand 7090. Zij winnen een internationale tournee en spelen volgend jaar op de Brighton Fringe en op het Grahamstown National Arts Festival in Zuid-Afrika.De Fringe Awards werden gisteren 14 september uitgereikt in de Fringe Tent.

Quote van de Jury:

“Het lukt 7090 om een performance neer te zetten die grenzen tussen genres doet vervagen. Pand 7090 is een heerlijk stuk schijnbaar ontspannen gemaakte chaos, dat in feite zeer gedisciplineerd gebracht wordt en briljant geconstrueerd is rondom ideeën over kunst, terwijl het tegelijkertijd een kunstervaring op zich is.”

Andere prijzen

De Fringe Silver Award 2014 gaat dit jaar naar twee fringe voorstellingen Er was niet de zee van Daniël van Klaveren en Renée van Marissing, zij delen deze tweede plaats met The Dahmer Syndrome van Øystein Johansen & Bunnyheadproductions

De Fringe Bronze Award 2014 gaat naar Alink & Plukaard met De Mensenhater.
Gezamenlijk gaan zij op een nationale tournee onder de naam: Best of Fringe 2014.

De publieksprijs gaat naar Thuis van Bouman&Henkel. Zij kregen de meeste sms-stemmen.

De winnaar van de Beste internationale voorstelling is: het Zuid-Afrikaanse Crazy in Love van A Conspiracy of Clowns.

Het Amsterdam Fringe Festival is een springplank voor theatertalent. Uit de Nederlandse Best of Fringe voorstellingen die dit jaar op de Fringe te zien waren, koos Jeffrey Meulman (algemeen directeur van het Nederlands Theater Festival en het Amsterdam Fringe Festival) de winnaar van de Directors Choice Award. Sjoerd Meijer en Sarah Jonker die de voorstelling De bevrijding van boos mannetje maakten zijn uitgenodigd om in 2015 een nieuw werk te spelen op het Nederlands Theater Festival.

Lees ook:Kaartverkoop Fringe Festival gestart
Lees ook:Het Geluid Maastricht winnaar Fringe
Lees ook:‘Kelder’ wint Amsterdam Fringe Award
Lees ook:Fringe Award in Edinburgh gaat naar Nick Steur
Lees ook:Nederlands Theater Festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>