Het Geluid Maastricht winnaar Fringe

Zaterdagavond werd, ter afsluiting van de 5e editie van het Amsterdam Fringe Festival in Theater Bellevue de Dioraphte Best of Amsterdam Fringe Award uitgereikt. De voorstelling Life is too good to be true/kakofonie 2 van het Limburgse gezelschap Het Geluid Maastricht werd door de jury en het publiek verkozen tot beste voorstelling van het Amsterdam Fringe Festival 2010. De winnaar van de Dioraphte Amsterdam Fringe Award mag zijn voorstelling komend jaar spelen op het Fringe Festival in Praag en op het Grahamstown National Arts Festival in Zuid Afrika.

Met ruim 12.000 bezoekers en een gemiddels bezettingspercentage van 70%, kijkt de organisatie van het Amsterdam Fringe Festival met trots terug op de afgelopen 10 dagen. Het is gelukt om het aantal bezoekers te laten groeien, zonder de intimiteit en het experimentele karakter van het Amsterdam Fringe Festival te verliezen.

Wie de zeer gewilde Dioraphte Amsterdam Fringe Award in de wacht sleept wordt mede bepaald door het publiek, dat gedurende het festival per sms heeft kunnen stemmen op hun favoriet. Het eindoordeel wordt bepaald door een combinatie van deze publieksstem en een professionele jury waarin dit jaar Tony Lankester (directeur Grahamstown Arts Festival, Zuid-Afrika), Steve Gove (directeur Prague Fringe Festival) Maureen Healey (artistiek leider Black Magic Women Festival), Herien Wensink (redacteur Kunst NRC Handelsblad), Caspar Nieuwenhuis (regiseur/dramaturg en artistiek leider Likeminds) en Pam de Sterke (dramaturge en communicatie expert) zitting hadden.

Lees ook:‘Kelder’ wint Amsterdam Fringe Award
Lees ook:Pand7090 wint Diorapthe Award op Fringe
Lees ook:Wold Fringe Alliance gelanceerd
Lees ook:Kaartverkoop Fringe Festival gestart
Lees ook:Nederlands Theater Festival

1 Reacties // Reageer

One thought on “Het Geluid Maastricht winnaar Fringe

  1. iemandie-eennaamheeft

    Geweldige voorstelling!!!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>