Nederlands Theater Festival

Het nieuwe theaterseizoen gaat in september van start met het Nederlands Theater Festival. Tijdens dit festival worden de tien beste voorstellingen van dit jaar vertoond. Een vakjury selecteerde de hoogtepunten uit het Nederlandes theater en al deze voorstellingen zijn van 3 tot en met 13 september in Amsterdam te zien.

Het tiendaagse theaterevenement is de etalage van het Nederlands theater en leidt het nieuwe seizoen in met een randprogramma vol masterclasses, verdieping en vermaak. Naast de officiële juryselectie 2009 programmeert het Nederlands Theater Festival o.a. het beste uit Vlaanderen; voorstellingen die genomineerd zijn voor de Toneel Publieksprijs; jeugdtheatervoorstellingen die genomineerd zijn voor De Gouden Krekel (beste jeugdtheatervoorstelling) en het TF Debutantenbal.

Prijzen
Op het festival wordt een reeks aan prijzen uitgereikt, waaronder de beroemde VSCD Toneelprijzen als de Louis d’Or en de Theo d’Or, de BNG Nieuwe Theatermakersprijs en de Dioraphte Amsterdam Fringe Award.

Jury
De vakjury van TF kiest uit het hele aanbod de tien beste voorstellingen van dit seizoen. De jury staat dit jaar onder leiding van Clairy Polak. De vakjury 2008 – 2009 bestaat verder uit de dramaturgen Steven Peters en Judith Wendel, voormalig theaterproducent en impresario Gislebert Thierens, theatercritici Joris van der Meer (Financieel Dagblad) en Liv Laveyne (Dagblad de Morgen en weekblad Knack) en directeur van het Huis van Bourgondië in Maastricht Piet Menu. De jury maakte op 20 mei 2009 de selectie bekend.

Lees ook:Jury VSCD Toneelprijzen en TF samen verder
Lees ook:Adelheid Roosen juryvoorzitter Theater Festival
Lees ook:Zevende editie Nederlands Theater Festival
Lees ook:Adelheid Roosen en haar wijkjury
Lees ook:Nederlands Theater Festival ook in DeLaMar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>