‘Kelder’ wint Amsterdam Fringe Award

De 6e editie van het Amsterdam Fringe Festival werd afgelopen nacht feestelijk afgesloten met de uitreiking van de Dioraphte Amsterdam Fringe Award voor de beste Fringe voorstelling: Kelder van Gehring en Ketelaars. Zij zijn uitgenodigd om hun voorstelling onder de noemer “Best of Amsterdam Fringe” te spelen op Perth Fringe in Australië, op het Grahamstown National Arts Festival in Zuid-Afrika en op de Praag Fringe. Ook voor Circus Treurdier van Het Eeuwige Nachtcafé en voor Hiske Eriks met haar monoloog Wacht! is er goed nieuws. Zij eindigden respectievelijk als 2e en 3e en zijn uitgenodigd om hun voorstelling komend jaar te spelen in Theater Bellevue. De top 3 keert ook terug op het Amsterdam Fringe Festival 2012.

Bezoekersaantallen gestegen
De Fringe was dit jaar, mede door de opvallende (roze) straatverlichting van het Led Light District op de Leidsekade, zichtbaarder dan ooit. Ruim 14.000 mensen bezochten de 80 voorstellingen op 33 locaties in de stad. Het aantal verkochte kaarten is met maar liefst 24% gestegen ten opzichte van 2010. Ook de gratis programmering op het buitenpodium in het Led Light District is druk bezocht.

Lees ook:Het Geluid Maastricht winnaar Fringe
Lees ook:Pand7090 wint Diorapthe Award op Fringe
Lees ook:Kaartverkoop Fringe Festival gestart
Lees ook:Kaartverkoop Theater en Fringe Festival gestart
Lees ook:Amsterdam Fringe Festival kreeg meer dan 200 inschrijvingen binnen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>