Kaartverkoop Fringe Festival gestart

Van 5 tot en met 15 september vindt het jaarlijkse Fringe Festival plaats op verschillende locaties in Amsterdam. Tijdens het festival krijgen jonge nationale en internationale theatermakers die kans zich te presenteren aan het publiek. Ruim 80 voorstellingen spelen op 33 verschillende locaties. De kaartverkoop voor het grootste gedeelte van de voorstellingen is gestart. Toneel.blog is present. 

Voorstellingen zijn te zien in reguliere theaters (o.a. Theater Bellevue, Ostadetheater, de Roode Bioscoop, Pleintheater, Muiderpoorttheater en het Compagnietheater) maar ook op minder voor de hand liggende locaties zoals in de ring van een Boksschool, in een loods, in een café of bij iemand thuis. Een 19e eeuwse Spiegeltent, vlakbij het Leidseplein, vormt het festivalhart. In de Fringe Tent kan het publiek terecht voor informatie en inspiratie, sneak previews van voorstellingen, muziek, korte voorstellingen.

Zelf ondernemen

De Fringe is een platform voor de kunstenaar die zelf op zoek gaat naar publiek & een ondernemende, energieke attitude heeft. Het Amsterdam Fringe Festival biedt (theater) makers een podium, workshops op het gebied van publiciteit, financiën en programmering, een kans om als winnaar een nationaal én internationaal optreden te winnen, een grote hoeveelheid programmeurs en scouts uit binnen- en buitenland en een warme, ambitieuze omgeving.

Internationaal 

Voor de beste voorstelling op het Amsterdam Fringe Festival, volgens de deskundige jury én het publiek, wacht een mooie prijs. De winnaar van de Diorapthe Amsterdam Fringe Award mag de winnende show spelen op tenminste twee buitenlandse Fringe festivals.

Voor de globetrotters onder ons is het makkelijk een paar jaar vol te maken met het bezoeken van de 150 Fringe Festivals die de aardbol rijk is. Om het wat makkelijker te maken is het Amsterdam Fringe Festival de World Fringe Alliance gestart. Een samenwerkingsverband waarin negen Fringe Festivals uitwisselingen organiseren. De leden van de World Fringe Alliance zijn: New York, Hollywood, Praag, Brighton, Grahamstown (Zuid Afrika), Perth, Adelaide, Edinburgh en Amsterdam Fringe Festival. In de ‘Best of Fringe’ zijn Award winnende voorstellingen te zien uit de Alliance. Kortom: bewezen kwaliteit van over de hele Fringe wereld.

You choose, we write

Toneel.blog is ook aanwezig tijdens het festival. Welke voorstelling moeten wij voor jou recenseren? Laat het ons weten!

Foto: Polle Willemsen

Lees ook:Wold Fringe Alliance gelanceerd
Lees ook:‘Kelder’ wint Amsterdam Fringe Award
Lees ook:Het Geluid Maastricht winnaar Fringe
Lees ook:Pand7090 wint Diorapthe Award op Fringe
Lees ook:Kaartverkoop Theater en Fringe Festival gestart

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>