Frank Lammers regisseert ‘De boot en het meisje’

Op 9 februari 2012 gaat de nieuwe Nederlandse muziektheatervoorstelling De boot en het meisje in première. De productie werd in 2010 op kleine schaal uitgeprobeerd in M-Lab, het laboratorium voor muziektheater, en gaat wegens succes op tournee door Nederland. De voorstelling is gebaseerd op de gelijknamige roman van Jonathan van het Reve. Acteur, regisseur, PSV-aanhanger, pokeraar en Musical Award winnaar Frank Lammers neemt de regie voor zijn rekening.

Van het Reve bewerkte zijn roman samen met componist Thomas de Jonker tot een muzikale eenakter. Droogkomische dialogen worden afgewisseld met een combinatie van muzikale stijlen, van zeemansliederen tot country, van klassieke muziek tot cabaret. De casting vindt eind mei plaats.

Een echte, hechte vriendschap tussen man en vrouw, kan dat nou wel of niet? In De boot en het meisje maken we kennis met Iwan en zijn beste vriendin Rosa. Iwan worstelt met zichzelf en met het leven. Op advies van anderen koopt hij, min of meer per ongeluk, een woonboot en brengt daarmee, ook weer per ongeluk, zijn vriendschap met Rosa in gevaar.

Meer informatie: www.m-lab.nl

Lees ook:Ik beloof je dat ik onvoorzichtig zal zijn
Lees ook:Eenzaamheid van de Priemgetallen naar theater
Lees ook:Anne Wil Blankers viert jubileum als Madame Rosa
Lees ook:Saskia Noorts Eetclub naar het theater
Lees ook:Pool (no water)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>