Anne Wil Blankers viert jubileum als Madame Rosa

De voorpubliciteitsfoto van Madame Rosa is bekend gemaakt door fotograaf Carli Hermes. De voorstelling van het Nationale Toneel is het vijftigjarig jubileum van Anne Wil Blankers gaat in december 2013 in première.

Blankers keert terug naar de plek waar ze debuteerde als Desdemona naast Paul Steenbergen en Ko van Dijk. Ter ere van het jubileum regisseert Theu Boermans Madame Rosa. Zij speelt de rol die Simone Signoret had in de legendarische film La vie devant soi.

Madame Rosa is het aangrijpende maar ook geestige verhaal over de liefde tussen een Joodse vrouw en een moslimjongen. Rosa, een jodin van Poolse komaf die het kamp overleefde, is na een leven als tippelaarster een pension begonnen waar ze tegen betaling kinderen van jonge prostituees opvangt. Een bijzondere relatie heeft ze met haar lieveling Momo, een Algerijnse jongen. Ze wonen aan de zelfkant van de grote metropool Parijs en slaan zich dapper door de dagelijkse ellende.

De voorstelling gaat in première op 21 december 2013.

Foto: Carli Hermes

Lees ook:Madame Rosa: ontroerend mooi
Lees ook:What we SEE
Lees ook:What we SEE
Lees ook:Anne-Wil Blankers even terug bij NT
Lees ook:Nationale Toneel zoekt jong talent

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>