Eenzaamheid van de Priemgetallen naar theater

Regisseur Madeleine Matzer gaat de roman De eenzaamheid van de priemgetallen van Paolo Giordano op het toneel brengen. Na eerdere succesvolle bewerkingen van literatuur (waaronder Hokwerda’s Kind en Knielen op een bed violen), heeft Matzer opnieuw een roman gevonden die haar meteen trof. De eenzaamheid van de priemgetallen wordt een nieuwe coproductie tussen Matzer Theaterproducties en Bos Theaterproducties en gaat in seizoen 2010/2011 de theaters in. Op dit moment wordt de cast, die zal bestaan uit twee vrouwelijke en twee mannelijke acteurs, samengesteld.

De eenzaamheid van de priemgetallen vertelt het verhaal van Alice en Mattia, die elkaar op de middelbare school ontmoeten. Er ontstaat een merkwaardige vriendschap. Beiden hebben zij in hun jeugd een traumatische gebeurtenis meegemaakt die hun leven heeft beïnvloed. Beiden zijn ook buitenstaanders. Ze voelen zich vanaf de dag van hun ontmoeting verbonden, maar merken al snel hoe moeilijk het is om wezenlijk contact met elkaar te krijgen. Zoals tweelingpriemgetallen horen ze bij elkaar, maar slagen zij er niet in om echt in contact met elkaar te komen. De eenzaamheid van de priemgetallen is het aangrijpende verhaal van een bijzondere vriendschap dat het publiek vanaf de eerste pagina in zijn greep houdt, en een grandioos debuut waarmee schrijver Paolo Giordano blijk geeft van een scherp inzicht in de complexe menselijke psyche.

Komend seizoen komt Matzer eerst met de reprise van de voorstelling VoetbalVaders en met de nieuwe productie Marilyn Monroe: diamonds are a girl’s best friend, waaraan vier toneelauteurs meewerken.

Lees ook:Schrijfster Frederieke Hijink overleden
Lees ook:Napoleon op Sint-Helena genomineerd voor Toneel Publieksprijs
Lees ook:Frank Lammers regisseert ‘De boot en het meisje’
Lees ook:Programmering Ro Theater 2010/2011
Lees ook:10.000 deelnemers Vier Het Leven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>