Saskia Noorts Eetclub naar het theater

De succesvolle literaire thriller De Eetclub van Saskia Noort is in theaterseizoen 2011-2012 in de Nederlandse theaters te zien. Het is voor het eerst dat een een roman van de schrijfster tot een toneelstuk wordt bewerkt. De Eetclub is vanaf november 2011 te zien en wordt bewerkt door Léon van der Sanden, die o.a. de toneelbewerkingen van De Avonden en De Aanslag voor zijn rekening nam.  De regie is in handen van Eddy Habbema en Nyncke Beekhuyzen, Frederik Brom, Hanna Verboom, Tina de Bruin, Cystine Carreon, Loek Peters en Chris Tates spelen mee.

De eetclub speelt zich af in een luxe villawijk, waar een stel dertigers een hechte vriendengroep vormt: de eetclub. Een reeks noodlottige gebeurtenissen zet de onderlinge relaties flink onder druk, en maakt onomwonden duidelijk dat de vrienden veel voor elkaar verborgen houden. Tegen elke prijs willen ze de uiterlijke schijn van hun leven ophouden, en hun succes en geluk verdedigen.

Saskia Noort is de best verkochte thrillerauteur van Nederland, er zijn meer dan 2 miljoen boeken van haar verkocht. Zij schreef naast De eetclub onder andere Terug naar de kust en De verbouwing. Van De eetclub zijn al meer dan 500.000 exemplaren verkocht en in vele landen, binnen en buiten Europa, verschenen vertalingen. In januari 2010 werd De eetclub bekroond met de prestigieuze Franse Prix SNCF du Polar. De roman was genomineerd voor de Gouden Strop en de NS Publieksprijs. De roman is verschenen bij uitgeverij Anthos. In november 2010 verscheen de filmversie van het boek, geregisseerd door Robert Jan Westdijk.

Meer informatie: www.bostheaterproducties.nl

Lees ook:Halina Reijn in De Eetclub
Lees ook:De aanslag in het theater
Lees ook:Tjitske Reidinga hoofdrol in Saskia Noorts ‘Verbouwing’
Lees ook:Löw en Tuinman in Het gouden ei
Lees ook:In gesprek met: Chris Tates en Nyncke Beekhuyzen over ‘De eetclub’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>