Lot Vekemans wint Taalunie Toneelschrijfprijs

De Nederlandse auteur Lot Vekemans heeft maandag de Taalunie Toneelschrijfprijs gewonnen voor haar theatertekst Gif. Dat heeft de Nederlandse Taalunie maandag bekendgemaakt. Aan de prijs is een bedrag verbonden van 10.000 euro. Gif is een productie van het Vlaamse toneelgezelschap NTGent. Het stuk speelt zich af op een kerkhof waar de ouders van de overleden Jacob elkaar na tien jaar scheiding terugzien. Volgens de jury weet Vekemans ”het hart recht te treffen met deze prachtige dialoog over twee mensen, die eerst een kind verloren hebben, toen zichzelf en toen elkaar”. De Taalunie Toneelschrijfprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de schrijver van een oorspronkelijk Nederlandstalig toneelstuk dat in het voorafgaande seizoen voor het eerst is opgevoerd. (ANP)

Lees ook:Louter Belgische nominaties Toneelschrijfprijs
Lees ook:Stijn Devillé wint Toneelschrijfprijs
Lees ook:Vanluchene winnaar Taalunie Toneelschrijfprijs
Lees ook:Loes Luca in nieuw stuk Maria Goos
Lees ook:Het wrede lot van Romeo en Julia

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>