Louter Belgische nominaties Toneelschrijfprijs

Op 13 december wordt de Taalunie Toneelschrijfprijs 2008 uitgereikt in de Brakke Grond in Amsterdam. Twee genomineerden strijden om de eer en maar liefst 10.000 euro. De Taalunie Toneelschrijfprijs wordt elk jaar toegekend aan een schrijver van een oorspronkelijk Nederlandstalig toneelstuk. De jury van de Taalunie Toneelschrijfprijs 2008 heeft haar eerste keuze gemaakt uit de Nederlandstalige theaterteksten, die het afgelopen seizoen voor het eerst zijn opgevoerd. Opvallend genoeg zijn beide genomineerden van Belgische afkomst.

De Taalunie kent de Toneelschrijfprijs jaarlijks toe. Ze wil daarmee de Nederlandstalige toneelschrijfkunst en de opvoering van Nederlandstalig toneel stimuleren. De Nederlands-Vlaamse jury van de Toneelschrijfprijs 2008 bestaat uit actrice Carola Arons, regisseur Domien Van Der Meiren en dramaturg Hanneke Reiziger, geleid door dramaturg Steven Peters. De Taalunie organiseert de uitreiking samen met De Brakke Grond, het Vlaams Fonds voor de Letteren en Theaterinstituut Nederland/Offstage.

De genomineerde stukken zijn Missie van David van Reybrouck, uitgebracht door de Koninklijke Vlaamse Schouwburg en Citytrip van Filip Vanluchene, uitgebracht door De Tijd en theaterMalpertuis.

Meer informatie op de website van de Taalunie.

Lees ook:Vanluchene winnaar Taalunie Toneelschrijfprijs
Lees ook:Lot Vekemans wint Taalunie Toneelschrijfprijs
Lees ook:Stijn Devillé wint Toneelschrijfprijs
Lees ook:Brakke Grond mag door
Lees ook:Ivo van Hove/TA genomineerd voor Amsterdamprijs 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>