Vanluchene winnaar Taalunie Toneelschrijfprijs

Filip Vanluchene is de winnaar van de Taalunie Toneelschrijfprijs 2008 met zijn stuk Citytrip. Linde van den Bosch, algemeen secretaris van de Nederlandse Taalunie, reikte op 13 december in Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond in Amsterdam de prijs uit. Vanluchene schreef Citytrip voor De Tijd/theaterMalpertuis.

De prijs van 10.000 euro gaat jaarlijks naar de schrijver(s) van een oorspronkelijk Nederlandstalig toneelstuk dat in het voorafgaande seizoen voor het eerst is opgevoerd. Met deze onderscheiding wil de Nederlandse Taalunie de Nederlandstalige toneelschrijfkunst en de opvoering van Nederlandstalig toneel stimuleren.

Citytrip is een caleidoscopische theatertekst over de lotgevallen van de inwoners van twee Vlaamse dorpen in een geglobaliseerde wereld. Het is een duizelingwekkende tekst, geschreven voor drie acteurs die samen de vele personages die het stuk rijk is vertolken en de vertelling voortstuwen.

Lees ook:Louter Belgische nominaties Toneelschrijfprijs
Lees ook:Lot Vekemans wint Taalunie Toneelschrijfprijs
Lees ook:Stijn Devillé wint Toneelschrijfprijs
Lees ook:Poolse prijs voor Halina Reijn
Lees ook:Jaap Spijkers wint prijs voor beste acteerprestatie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>