Amsterdam eert actrice Kitty Courbois

Amsterdam heeft zaterdag actrice Kitty Courbois onderscheiden met het Ereteken van Verdienste. De 72-jarige Courbois kreeg de gemeentelijke onderscheiding als blijk van waardering voor haar werk en haar bijdrage aan de Amsterdamse theater- en Nederlandse film- en televisiewereld. Carolien Gehrels, de Amsterdamse wethouder van cultuur, reikte de decoratie uit na afloop van de voorstelling Zomertrilogie in de Amsterdamse Stadsschouwburg. Daarin speelt Courbois de rol van Sabine. Courbois speelde sinds de jaren zestig in tal van films en theaterstukken. Sinds 1987 is zij verbonden aan Toneelgroep Amsterdam, waarmee ze nog enkele maanden door Nederland en Belgiƫ toert met Zomertrilogie. (ANP)

Lees ook:Kitty Courbois onderscheiden
Lees ook:Halina Reijn krijgt Courbois-parel
Lees ook:Acteur Jacques Commandeur overleden
Lees ook:Actrice Georgette Reyevski overleden
Lees ook:Extra matinee ‘Gijsbrecht van Amstel’ in de Stadsschouwburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>