Acteur Jacques Commandeur overleden

Op 29 december overleed in Amsterdam Jacques Commandeur, als acteur tot 2000 verbonden aan Toneelgroep Amsterdam. Commandeur speelde vanaf de jaren zestig bij het Nederlandse toneel, onder andere bij het Rotterdams Toneel, De Nederlandse Comedie en bij Toneelgroep Centrum.

Bij Toneelgroep Amsterdam, waaraan hij sinds het begin in 1987 verbonden was, speelde hij in meer dan dertig producties waaronder Medea, King lear, Filoktetes, Count your Blessings, Maanlicht, Prometheus, Een soort Hades en Zinsbegoocheling. Met name zijn indrukwekkende vertolking van Max in David Storeys Mooi weer vandaag uit 1993 en opnieuw in 1999 zal veel toneelliefhebbers bijblijven.

Bij het televisiepubliek is Commandeur vooral bekend door zijn rol van kroonprins Alexander: PatiĆ«nt nr. 4 in de televisieserie Wij, Alexander en door zijn rol naast Willeke Alberti in De Kleine Waarheid“.

Commandeur speelde ook in diverse films, waaronder Oorlogsrust (2006), Baantjer, de film: De Cock en de wraak zonder einde (1999), De Flat (1994), De Noorderlingen (1992) en De Drie beste dingen in het leven(1992).

Lees ook:Antonie Kamerling speelt Prins van Oranje
Lees ook:What we SEE
Lees ook:Toneelgroep Oostpool herneemt Orlando
Lees ook:Actrice Georgette Reyevski overleden
Lees ook:Acteur Will van Selst overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>