Kitty Courbois onderscheiden

Actrice Kitty Courbois is zondag onderscheiden met de naar haar genoemde nieuwe theaterprijs: de Courbois-parel. Zij ontving de prijs als kroon op haar theaterjubileum, al vijftig jaar op de planken. De Courbois-parel is in het leven geroepen door Toneelgroep Amsterdam en de Stadsschouwburg Amsterdam. Met de prijs willen de initiatiefnemers actrices eren met een succesvolle carri√®re zowel in het theater als in de televisie- en filmwereld. Courbois ontving de prijs zondag in de Stadsschouwburg uit handen van Hedy d’Ancona. Eerder dit jaar ontving de actrice al het ereteken van de stad Amsterdam als blijk van waardering voor haar werk. (ANP)

Lees ook:Halina Reijn krijgt Courbois-parel
Lees ook:Amsterdam eert actrice Kitty Courbois
Lees ook:Ellen Vogel neemt oeuvreprijs in ontvangst
Lees ook:Kees Hulst en Maria Kraakman zijn de grote winnaars
Lees ook:Topactrices weer samen in nieuwe tragikomedie La Paloma

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>