Actrice Georgette Reyevski overleden

Actrice Georgette Reyevski is op 21 februari overleden op 104-jarige leeftijd. Bij het grote publiek was Reyevski bekend van haar rol als moeder van professor Higgins in My fair lady en als moeder van dokter Van der Ploeg (Sjoukje Hooymaayer) in de televisieserie Zeg ‘ns aaa.

De Vlaamse actrice (12 februari 1910, Antwerpen) studeerde in 1932 af aan de Amsterdamse Theaterschool. In datzelfde jaar debuteerde ze in Revue De Bonte Parade met leden van het Gezelschap Verkade. In seizoen 1933-1934 en 1934-1935 speelde ze bij Toneelgroep Het Masker. Ze speelde met tijdgenoten onder wie Cruys Voorbergh, Ank van der Moer, Albert van Dalsum, Wim Sonneveld en Ko van Dijk. 

Tijdens de Tweede Wereldoorlog legde ze haar vak tijdelijk neer omdat ze weigerde zich bij de Nederlandse Kultuurkamer in te schrijven. Ze volgde een opleiding tot logopediste, wat ze later combineerde met haar toneelwerk. Ze speelde uiteenlopende toneel-, televisie- en filmrollen en gaf spel- en spraaklessen op de Amsterdamse Theaterschool.

In 1995 speelde ze op vijfentachtigjarige leeftijd in Oud, een Bellevue Lunchvoorstelling van Koos Terpstra, samen met leeftijdsgenoten Greet Groot en Jaap Hoogstra en Jurg Molenaar (65).

Bron: Theaterkrant

Foto: Ben van Duin

Lees ook:Actrice Georgette Reyevski 100 jaar
Lees ook:Oud directeur Theaterschool plotseling overleden
Lees ook:Leontien Wiering benoemd tot directeur de Theaterschool
Lees ook:Steven van Watermeulen nieuwe leider Regie Opleiding Adam
Lees ook:Pamela Teves vervangt Vera Mann

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>