Huilen in Den Haag

Den Haag krijgt in het najaar van 2010 een nieuw cultureel evenement: Huilen in Den Haag; Leed met een knipoog. Verdriet is het universele thema van het festival, liet een woordvoerster van de organisatie donderdag weten. ,,Huilen van verdriet en vreugde kent iedereen.” Zwaarmoedig wordt het niet, verzekert zij. ,,Het kan ook vrolijk verdriet zijn. Niet al het leed is pijnlijk”, aldus de zegsvrouw.Kunst, muziek, film en literatuur zijn de ingrediĆ«nten van de manifestatie. In de stad komen bijvoorbeeld huilgedoogzones waar wordt aangegeven waar wel of niet gehuild mag worden. Er zijn ‘chocosnacks’ voor vrouwen die vaak naar chocolade grijpen als ze verdrietig zijn en een ‘treurlikeur’ en ‘kommer-en-kwelkoekjes’ voor de droevige man. Een modeshow met moderne rouwkleding ontbreekt niet.
Aan het evenement doen culturele instellingen mee als Museum Mesdag, Gemeentemuseum, Koninklijke Schouwburg, Nationaal Archief, Paard van Troje en Theater aan het Spui.
Bron: ANP

Lees ook:Theaterfestival De Parade terug in Amersfoort
Lees ook:Vrouwen aan de macht
Lees ook:De Appel wint Den Haag Marketing Promotieprijs
Lees ook:Tweede Kamerleden in toneelstuk ‘Seven’
Lees ook:Greidanus leidt Culturele Hoofdstad Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>