Tweede Kamerleden in toneelstuk ‘Seven’

Tweede Kamerleden Nebahat Albayrak (PvdA), Pia Dijkstra (D66), Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) en Mirjam Sterk (CDA) zoeken binnenkort eenmalig het theater op. Op 6 december staan ze in de Nieuwe Kerk in Den Haag op de planken in het toneelstuk Seven, maakte de Zweedse ambassade vrijdag bekend.

De ambassade heeft samen met het Swedish Institute en het Swedish National Touring Theatre het initiatief genomen het toneelstuk in Nederland te laten zien. Seven gaat over zeven vrouwen uit zeven verschillende landen die het leven van vrouwen in hun eigen land proberen te verbeteren.

Onderdrukking van vrouwen
Het gaat om vrouwen die ‘tragedies, intolerantie en misdaden’ wisten te overwinnen, aldus de ambassade. Zo worden in het toneelstuk de rollen vertolkt van Farida Azizi, die in Afghanistan streed tegen de onderdrukking van vrouwen door de Taliban, en Mukhtar Mai, die door een Pakistaanse dorpsraad werd veroordeeld tot het ondergaan van een groepsverkrachting voor iets dat haar broertje zou hebben gedaan.

Naast de Nederlandse parlementariƫrs doen ook oud-politica Lousewies van der Laan (D66) en de Zweedse minister voor EU-zaken Birgitta Ohlsson mee aan het stuk, dat de afgelopen jaren in talloze steden over de hele wereld te zien is geweest. (ANP)

Lees ook:Millennium van Larsson naar theater
Lees ook:Boete en rijontzegging voor Johnny Kraaijkamp
Lees ook:Vera Mann in nieuw toneelstuk
Lees ook:Veel openluchttheater in Almere deze zomer
Lees ook:Isa Hoes is weduwe RAF-slachtoffer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>