Parade: Love is more than just a game for two

Een vriendelijk lachend meisje komt op mij aflopen. Ze geeft me een hartjessnoepje. Nog even moet ik wachten, maar zo word ik nog wel even zoet gehouden.

In L.O.V.E. door Cecilia Moisio & Dansmakers staan of zitten de performers in een fel licht voor een witte achtergrond. Het is leeg, maar de liefde en zoetheid waarmee de stelletjes elkaar betasten doen je smelten. Ze tongen, ze kussen, ze lachen, ze draaien rond, ze dansen, ze strelen, ze doen alles wat een net verliefd stel doet.

Angst

Al snel wordt het onderbroken door gevoelens van angst. Het lijkt erop dat de stellen zich niet aan elkaar kunnen wijden. Constante onderbrekingen, ontregelingen en ontwrichting zorgen ervoor dat het zoetsappige verdwijnt.

Daar waar het pure en onverbrekelijke liefde leek, wordt de kei harde werkelijkheid gesproken. De intense blikken van de performers. De energie die zo dichtbij komt raken. Ik voel mij opeens onzeker over wat nou die pure en onverbrekelijke liefde is. Bestaat het wel?

Spel voor twee

Liefde is ook meer dan een spel voor twee. De wijze Nat Cole King had ons al gewaarschuwd, maar L.O.V.E. door Cecilia Moisio & Dansmakers heeft het nog eens benadrukt. Ze raken je en weten je van begin tot eind mee te nemen.

Van een lieve glimlach en een zoet snoepje naar de keiharde werkelijkheid. Een must see met je kersverse liefde. Want kijk uit: Love is more than just a game for two…

Tekst: Rebecca Trouwee

Foto: Jamain Brigitha – Associatives

Gezien: 8 augustus, Parade Amsterdam

 

Nog te zien 11 & 12 augustus. Kijk hier voor meer informatie.

 

Lees ook:Spelen bij TA: Bart Slegers over ontspannen
Lees ook:Vielfalt vervangt Dracula
Lees ook:Tryater en De Kift spelen openingsvoorstelling Oerol
Lees ook:Spelen bij TA: De zoektocht naar een armband
Lees ook:Audities voor De Theatervooropleiding Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>