Vielfalt vervangt Dracula

Theatermaker Jakop Ahlbom moest onlangs besluiten zijn voorstelling Dracula terug te trekken. Als vervanging voor deze geannuleerde productie wordt de theaterhit Vielfalt hernomen. In maart-april ’11 is deze voorstelling, die in september 2006 in première ging, weer te zien in een aantal Nederlandse theaters. In 2011 speelt Vielfalt ook in Denemarken en Parijs.

Werkend vanuit beweging versmelt hij muziek, acrobatiek, dans, illusionisme, slapstick en toneelbeeld tot één geheel. Met fantasie en gevoel voor drama creëert Ahlbom beelden die een unieke, filmische sfeer in het theater brengen. Als in een surrealistische film wordt het publiek meegevoerd van dansante duetten naar komische acts en van trucs naar pure slapstick. In Vielfalt onderneemt een man een moedige poging zijn zoekgeraakte geliefde terug te vinden. Is dit manipulatie of magie? En in wiens werkelijkheid zijn we eigenlijk beland? Vielfalt gaat over verlangen en fantasie, over illusie en desillusie. Vielfalt is een verhaal over de liefde en een ode aan de theatrale fantasie.

Lees ook:Jakop Ahlbom wint Haagse publieksprijs met ‘Innenschau’
Lees ook:Dracula geannuleerd
Lees ook:Een wonderbaarlijke combinatie van goochelarij, acrobatiek en slapstick
Lees ook:Jakop Ahlbom vraagt om lening
Lees ook:Man met hoed op de Parade

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>