Amsterdam Fringe Festival kreeg meer dan 200 inschrijvingen binnen

De inschrijving voor Amsterdam Fringe Festival 2014 is op 1 maart gesloten. Net als vorige jaren schreven zich meer dan 200 professionele (theater)makers vanuit de hele wereld in. De kaartverkoop voor het grootste gedeelte van de voorstellingen gaat op 13 juni 2014 van start.

Het Amsterdam Fringe Festival is een ongeselecteerd, ongetemd en ongejureerd festival. Met 11 dagen lang 80 verschillende voorstellingen op meer dan 40 verschillende locaties verspreid door de stad. Van 4 tot en met 14 september 2014 vindt de negende editie van dit festival plaats. Het festivalhart is, sinds drie jaar, de negentiende eeuwse spiegeltent in het Leidsebosje, bij het Leidseplein in Amsterdam.

Voorstelling bij de fietsenmaker of in parenclub

Voorstellingen zijn te zien in reguliere theaters (onder andere Theater Bellevue, Ostadetheater, de Roode Bioscoop, Oostblok en het Compagnietheater), maar ook op minder voor de hand liggende locaties. In de afgelopen jaren speelden Fringe artiesten in een zwembad, fietsenmaker, parenclub en middenin een vijver in het Westerpark. Alles is mogelijk.

Een negentiende eeuwse Spiegeltent, vlakbij het Leidseplein, vormt het festivalhart en is altijd gratis toegankelijk. In de Fringe Tent kan men terecht voor informatie en inspiratie, sneak previews van voorstellingen, muziek, en heel veel (gratis) korte voorstellingen.

Nieuwsgierig naar het programma? Nog even geduld, dat wordt binnenkort bekend gemaakt. Andere informatie kun je hier vinden.

Lees ook:Kaartverkoop Fringe Festival gestart
Lees ook:‘Kelder’ wint Amsterdam Fringe Award
Lees ook:Amsterdam Fringe lanceert Academy
Lees ook:Fringe Festival meer dan theater
Lees ook:Wold Fringe Alliance gelanceerd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>