Wold Fringe Alliance gelanceerd

Vandaag werd in het Compagniecafe in Amsterdam de World Fringe Alliance gelanceerd. Daarmee is het begin gemaakt van een internationale samenwerking tussen 8 verschillende Fringe Festivals. De bijeenkomst, met sprekers Josephine Burns (BOP Consulting, London) en Tony Lankester, (CEO Grahamstown National Arts Festival, ZA) vormt het startschot van een globale samenwerking op het gebied van sponsorwerving, kennisoverdracht en artistieke uitwisseling. The World Fringe Festival Alliance is een informele verzameling van internationale Fringe festivals uit Grahamstown, Hollywood, New York, Adelaide, Perth, Praag, Brighton en Amsterdam. Gezamenlijk bereiken zij wereldwijd een miljoenenpubliek, waardoor de kansen op bijvoorbeeld globale en veel grotere sponsors flink toenemen.

Dit platform biedt mogelijkheden voor artiesten, publiek en sponsoren. Het cultureel ondernemerschap zit Fringe Festivals in het bloed en The World Fringe Alliance werkt samen om in een joint effort nieuwe fondsen en sponsors aan te trekken die geïnteresseerd zijn in het investeren in een wereldwijd merk, met een miljoenenpubliek en een globale uitstraling.
 De festivals wisselen artistieke producten uit onder de titel ‘Best of Fringe’, waardoor uitmuntende voorstellingen op verschillende plekken in de wereld kunnen staan. Het Amsterdam Fringe Festival is een van de initiatiefnemers van dit project en heeft sinds 2009 voorstellingen uitgewisseld met New York, Praag, Dublin, Edinburgh en Grahamstown Fringe.

Lees ook:Kaartverkoop Fringe Festival gestart
Lees ook:Het Geluid Maastricht winnaar Fringe
Lees ook:‘Kelder’ wint Amsterdam Fringe Award
Lees ook:Pand7090 wint Diorapthe Award op Fringe
Lees ook:Amsterdam Fringe lanceert Academy

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>