Nederlands Theater Festival goed bezocht

Het Nederlands Theater Festival sloot zondagavond haar zesde editie af met het Gala van het Nederlands Theater in de Stadsschouwburg, waar de VSCD Toneelprijzen werden uitgereikt.
Het festival, inclusief het Amsterdam Fringe Festival, trok dit jaar 28.000 bezoekers. Dat zijn 8.500 bezoekers meer dan in 2010. Het Festival vond plaats van 1 t/m 11 september 2011 en bracht de hoogtepunten van het theaterseizoen 2010-2011 volgens jury en publiek nog éénmaal op de planken voor een breed publiek. Directeur Jeffrey Meulman spreekt van een “uiterst geslaagd festival. De zalen zaten voller dan ooit. Blijkbaar vindt het publiek het belangrijk om juist nu met elkaar mooie voorstellingen te gaan zien”.

Joop van den Ende opende op 1 september het festival met de Staat van het Theater 2011, waarin hij het belang van cultuur benadrukte en pleitte voor een gezamenlijke lobby voor de kunsten in Brussel en Den Haag: “Ik vraag, hier, vandaag, aan theatermakers en -directeuren en ook aan de medewerkers van het ministerie om het beste te maken van de ellende die er is. Maar vooral om te beseffen dat creativiteit altijd zal overwinnen. We moeten de mooiste voorstellingen maken en ons niet laten mies maken door mensen die geen verstand hebben van kunst”.

Lees ook:Nederlands Theater Festival ook in DeLaMar
Lees ook:‘Nooit van Elkaar’ op Belgisch Theaterfestival
Lees ook:Zevende editie Nederlands Theater Festival
Lees ook:Joop van den Ende spreekt Staat van het Theater 2011 uit
Lees ook:Richard III openingsvoorstelling Nederlands Theater Festival 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>