Zevende editie Nederlands Theater Festival

Zet het vast in je agenda! Van 30 augustus tot 9 september 2012 viert het Nederlands Theater Festival de kunst van het theater-maken weer in de theaters rondom het Leidseplein. Onder de sterrenhemel van het Nederlands theater programmeert het festival elf dagen lang de hoogtepunten van dit theaterseizoen. Op de laatste dag van het festival reikt de vakjury de VSCD Toneelprijzen uit tijdens het Gala van het Nederlands Theater in Stadsschouwburg Amsterdam. Het publiek krijgt tijdens het festival een allerlaatste kans om de allerbeste voorstellingen van het afgelopen theaterseizoen alsnog te zien. Daarnaast kan het publiek aan tafel met acteurs en actrices; genieten van bekende toneelscènes op het Ajax bordes, feesten, debatten, kijkjes in de keuken en spraakmakende toespraken.

Het cultuurfonds van de Bank Giro Loterij geeft dit jaar een extra bijdrage voor het project ‘Vijf zomerfestivals in bloei’. Met de bijdrage zet het Nederlands Theater Festival dit jaar het zomertheateraanbod in het spotlicht, komt er een extra festivaltent en wordt het Leidseplein als theaterdistrict gevierd.

Het Nederlands Theater Festival vindt plaats in o.a. Stadsschouwburg Amsterdam, Theater Bellevue en jeugdtheater de Krakeling. De vakjury bepaalt gedurende het seizoen welke voorstellingen behoren tot de tien absolute hoogtepunten van dit jaar. In mei maakt de jury de selectie bekend. Ook nomineert de jury theatermakers, acteurs en actrices voor de VSCD Toneelprijzen. De kaartverkoop start in juni 2012.

De Nederlandse Toneel Jury bestaat uit: Arthur Japin (voorzitter), Andreas Fleischmann (vice-voorzitter), Marijn Lems, Marcel ‘t Sas, Gieske Bienert, Chiel Kattenbelt, Lucia van Heteren, Inge Imelman en Hein Janssen.

Het Amsterdam Fringe Festival vindt plaats aan de rafelranden van dit grootse jaarlijks terugkerende theaterfestival. Tien dagen lang kunnen bezoekers ruim 80 voorstellingen van onafhankelijke, vernieuwende en experimentele makers bekijken op meer dan 30 locaties in de stad. Het verdiepingsprogramma, Fringe Extra, met lezingen, workshops en discussie gaat dit jaar in op het thema hacking reality.

Lees ook:Nederlands Theater Festival
Lees ook:Jury VSCD Toneelprijzen en TF samen verder
Lees ook:Nederlands Theater Festival goed bezocht
Lees ook:Adelheid Roosen juryvoorzitter Theater Festival
Lees ook:Kaartverkoop Theater en Fringe Festival gestart

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>