Joop van den Ende spreekt Staat van het Theater 2011 uit

Ieder jaar spreekt een prominent uit de theaterwereld tijdens de opening van het Nederlands Theater Festival de zogenaamde ‘Staat van het Theater’ uit. In 2011 zal Joop van den Ende de jaarlijks terugkerende speech uitspreken en daarmee het nieuwe theaterseizoen inluiden. Verwacht wordt dat Joop van den Ende zal ingaan op de positie van cultureel ondernemers in tijden van extreme bezuinigingen op de culturele bedrijfstak. Onlangs noemde Van den Ende die bezuinigingen ‘bijna gevaarlijk’. Hij stelde dat kunst eerder als ‘rechtse hobby’ zou moeten worden gezien, vanwege het reële financiële rendement dat investeren in kunst en cultuur de samenleving kan opleveren.

De Staat van het Theater werd in voorgaande jaren uitgesproken door o.a. Joan Nederlof (mugmetdegoudentand); Pierre Audi (Holland Festival); Ivo van Hove (Toneelgroep Amsterdam); Liesbeth Coltof (Huis aan de Amstel) en Ronald Plasterk.

Het Nederlands Theater Festival duurt van 1 t/m 11 september en viert het Nederlands en Vlaams Theater met de absolute hoogtepunten van seizoen 2010-2011, debatten, workshops, masterclasses en feestjes. Het festival wordt afgesloten met het Gala van het Nederlands Theater waar de grote Toneelprijzen uitgereikt worden. De voorstellingen vinden plaats in Stadsschouwburg Amsterdam, Theater Bellevue, jeugdtheater de Krakeling en het DeLaMar Theater.
Het Nederlands Theater Festival en dus ook het Amsterdam Fringe Festival vindt plaats in Amsterdam, van 1 t/m 11 september 2011. Meer informatie staat op www.tf.nl

Lees ook:Oeuvreprijs voor Joop van den Ende
Lees ook:Nederlands Theater Festival goed bezocht
Lees ook:Minister Plasterk zwaait naar artiesten
Lees ook:Mugmetdegoudentand presenteert TV7 op DVD
Lees ook:Joan Nederlof is moeder van Georgina

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>