The story of Catwoman

Ketwoemun a troe kets teel is een muziektheatervoorstelling over superheldin Catwoman. Haar bloedeigen baasjes beseffen niet dat ze met een superheld van doen hebben en behandelen haar als de eerste de beste huiskat. Ze heeft bij het grote publiek ook nooit de erkenning gekregen die ze verdiende. Zal ze nog één keer de handschoen (en dat geinige maskertje) oppakken en de wereld  behoeden voor het kwaad en andere muizenissen?

Actrice Mirjam Stolwijk speelt Catwoman en wordt ondersteund door acteurs/muzikanten Arend Niks en Mick Paauwe. De laatste twee zijn meteen de baasjes van Catwoman, een zoet stel dat een leuke en schattige vertoning is. Met meerdere muziekinstrumenten ondersteunen zij Catwoman in haar verhaal. Andere personages, zoals de buurkat Blackie, Batman en zijn vervelende hulpje Robin, krijgen gestalte in de vertelling en door komische imitatiets van Catwoman zelf. Deze monoloogopzet waarin dialogen door slechts persoon worden gespeeld, levert een zeer vermakelijke vorm van theater op.
 
Mirjam Stolwijk brengt haar verhaal op een fantastische manier: ze speelt een luie en sarcastische huiskat, wiens verhaal geloofwaardig overkomt, ondanks dat we als mens natuurlijk niet kunnen weten wat er echt in de gedachten van die kat omgaat. Het andere deel, het verhaal van een doorgezakte superheldin, die haar maskertje nog één keer opzet om iemand te hulp te schieten, komt ook goed over. De begeleidende live muziekt maakt de act verder af.
 
Een bijzonder leuk element in de voorstelling is het deel dat in schaduwspel wordt gespeeld. Door schaduwvormen van objecten en de bewegende actrice wordt een deel van de voorstelling een in stripboek-achtige sketch verder verteld. Er is ontzettend veel te zien, maar iedereen kan het volgen. Door deze kezue zien we veel meer personages en locaties in schaduwen terug, dan mogelijk is in de woonkamer, waar de rest van de voorstelling zich afspeelt. Deze grappige voorstelling met zijn directe recht-voor-zijn-raap vertelmethode gaat hierdoor nog dieper.
 
Ketwoemun was te zien op de Parade in Rotterdam en is nog te zien op de Parade in Utrecht en Amsterdam. Voor meer informatie, zie www.deparade.nl

Tekst: Ludy Graffelman

Lees ook:Onvoorwaardelijke Liefde; Onvoorwaardelijke Haat
Lees ook:Korting op Romeo en Julia
Lees ook:Franse Isabelle Huppert op Nederlands toneel
Lees ook:Een expeditie naar het verleden
Lees ook:Na De Eenzamers het land door

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>